دولت مردم

تلاش دولت در جهت ارتباط با مردم ، تلاش فوق العاده ی کاری که خوشبختانه در دولت مشاهده می شود؛این ها چیزهای خوبی است.***** دعوت به عدالت ، ساده زیستی ، دور بودن مسئولان از تجمل ؛ این ها خیلی چیزهای مهمی است . ***** در سال هایی که دولت نهم و دولت دهم بر سر کار بودند تا امروز گفتمان انقلاب و ارزش های انقلاب و چیزهایی که امام به آن توصیه می کردند و ما آن ها را از انقلاب آموختیم ، خوشبختانه کاملا برجسته شده :ساده زیستی مسئولان ، استکبارستیزی ، افتخار به انقلابیگری . ***** در جمع بندی نقاط قوت و نقاط ضعف ، ترجیح را به نقاط قوت می دهیم. ***** در طول این چند سال در کشور کارهای وسیع عمرانی انجام گرفته به خصوص در مناطق دوردست ، در بخش های مختلف ؛ این ها واقعا کارهای مهمی است . ***** این پیشرفت هایی که در این چند سال در زمینه ی علم و فناوری صورت گرفته ، خیلی قابل توجه است .سخنان رهبر معظم انقلاب در سال پایانی ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد
کلمات کلیدی

شبکه ایران /فاطمه آجرلو نماینده مردم کرج در مجلس هشتم درباره گفتمان دولت نهم و دهم اظهار داشت: هر مجموعه‌ای نرم‌افزار و سخت‌افزار دارد که نرم افزار حاکم بر مجموعه‌ها شکل انتخاب سخت‌افزارها را تعریف می‌کند. بر فرض مثال وقتی ما بحث ارتباط با مردم را مطرح می‌کنیم، می‌بینیم که حضرت امیر(ع) در رابطه با این موضوع به مالک اشتر رهنمودهایی دارند و می‌فرمایند که بعضی از مردم در مسجد هستند و آن‌ها را در مسجد ببین، برخی در بازار هستند، در بازار آن‌ها را ببین و عده‌ای نه در بازار و نه در مسجد هستند و آن‌ها را در گذرگاه‌ها می‌توان بازدید کرد، برو و با آن‌ها دیدار کن.

تشخیص اولویت‌ها با حضور بین مردم امکانپذیر است 
وی با اشاره به این‌که‌ گفتمان نظام اسلامی و حکومت دینی یک گفتمان برخاسته از فطرت‌ها است که مثل عدالت، مردم‌داری و ساده‌زیستی ادامه داد: در حکومت اسلامی ارتباط با مردم نباید قطع شود، ارتباط با مردم یک نیازسنجی واقعی است یعنی وقتی درون مردم می‌روی از دردها، آلام و مشکلات آن‌ها باخبر می‌شوی و در تشخیص اولویت‌ها نگاه دقیق‌تری به دست می‌آوری. نماینده مردم کرج در مجلس هشتم گفت: کسی که در رأس امور است، ممکن است یک نیازی را حس کند، ولی مردم و بدنه جامعه نیازهای مردم و بدنه جامعه نیازهای متفاوتی دارند که حضور بین مردم و ارتباط مداوم با مردم می‌تواند نگاه مسئولان را به نگاه بدنه نزدیک کند، این یکی از ویژگی‌های گفتمان دولت نهم و دهم بود که این دولت را کاملاً با بقیه دولت‌ها متفاوت می‌کند. همین نرم‌افزار باعث می‌شود که ما به هزینه‌های قابل پرداخت در حوزه مورد نظر خیلی توجه نکنیم مانند هدفمندسازی یارانه‌ها که از زمان برنامه سوم توسعه در برنامه وجود داشته است و شاید به جهت هزینه‌هایی که برای مجریان داشت، دولت‌ها ترجیح می‌دادند که وارد حوزه اجرایی این طرح نشوند.

اجرای هدفمندی یارانه‌ها دست گذاشتن روی پاشنه آشیل سرمایه‌داران بود 
آجرلو با بیان این‌که وقتی نگاه حاکم بر نظام اسلامی از پنجره عدالت باشد، پرداخت هزینه برای حاکمان نظام ترس و وحشت ایجاد نمی‌کند، تصریح کرد: به‌عنوان مثال هدفمندسازی یارانه‌ها یک نگاه عدالت‌محور در حوزه اقتصادی است. قبل از این طرح چه پول کلانی برای یارانه بنزین پرداخت می‌شد، قشر محروم جامعه چه مقدار از این یارانه سوخت بهره‌مند می‌شدند، آن‌ها صاحب چند خودرو نبودند بلکه با اتوبوس و تاکسی و مترو تردد می‌کردند، چه دلیلی داشت که از جیب محرومان، یارانه سوخت پرداخت شود. وی یارانه سیمان را به‌عنوان دومین نمونه بهره‌مندی قشر آسیب‌پذیر از هدفمندی یارانه‌ها برشمرد و افزود: مگر قشر آسیب‌پذیر در جامعه در طول عمر چه مقدار سیمان مصرف می‌کند که یارانه برای آن در نظر گرفته شده بود، طبیعی است که یارانه سیمان به جیب کسانی می‌رفت که در کار ساخت و ساز بودند. اجرای عدالت در حوزه اقتصادی راهکار خودش را دارد. دلیل حمله همه‌جانبه به بحث هدفمندی یارانه‌ها به این جهت بود که دولت دست روی پاشنه آشیل سرمایه‌داران گذاشته بود و رهبر انقلاب هم تاکید داشتند که این طرح اجرایی شود یا موضوع اصل 44 قانون اساسی که آن‌ها هم به همین ترتیب بود. 
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وقتی رهبر حکیم انقلاب می‌فرمایند که اصل 44 باید اجرایی شود، یعنی بتوانیم پول را از جیب سرمایه‌داران خارج و آن را تبدیل به پروژه ملی کنیم که همه استفاده کنند، هم سرمایه‌دار به منفعت خود رسیده و مشارکت می‌کند و هم عموم مردم بهره می‌برند. وقتی این نگاه حکیمانه جنبه قانونی پیدا کرد، حالا دولتی را می‌خواهد که آشنا با این نگاه بوده و دغدغه اجرایی کردن این نگاه را داشته باشد و دولت نهم و دهم توانست این ظرفیت را در خود ایجاد کند. به همین دلیل بود که رهبر فرزانه انقلاب گفتمان دولت احمدی‌نژاد را به خود نزدیک‌تر اعلام کرد. وی گفت: کمتر کسی آنگونه که رهبر معظم انقلاب به اصل 44 نگاه می‌کند، به آن پرداخته است؛ به این موضوع که نگذاریم سرمایه‌های کشورمان از مرزها خارج شده و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس را آباد کنند و ما خودمان در مجلس بر سر مبالغ اندکی در بودجه دعوا کنیم که هدف کدام کار عمرانی در کجا باشد. چرا باید فلان کشور عربی با پول ایرانی‌ها آباد شود؟ چون از اصل 44 که یکی از مهمترین راهکارهای اجرای عدالت اقتصادی است، غفلت شده است.

نگاه دینی در حوزه انسان و حکومت در دولت نهم و دهم به نسخه اجرایی تبدیل شد 
آجرلو با بیان این که در سیاست خارجی مقطعی همه مناسبات و آزمایشگاه‌های هسته‌ای ما را پلمب می‌کنند و این به معنی تسلیم و بردن دست‌ها به بالا بوده است، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب برای گفتمان خارجی ما اصول عزت، حکمت و مصلحت را در نظر گرفتند یعنی باید براساس این 3محور حرکت کنیم و دولت نهم و دهم در همین مسیر حرکت کرد. وی با طرح این سوال که میزان فشارها در سطح بین‌المللی بیشتر از سمت چه کشورهایی به جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: کسانی که 15 خرداد 42 دنیا را به 2 قسمت تقسیم کرده بودند در برابر گفتمان دینی امام خمینی (ره) به زانو افتادند و امام با طرح حکومت دینی یک شکاف بین این دو قطب ایجاد کرد، گفتمان امام نگاه دینی به حوزه انسان و حکومت بود و رهبر معظم انقلاب نیز همین گفتمان را تبیین کردند و براساس همین تبیین، نسخه اجرایی در دولت ارائه می‌شود یعنی کسی حق ندارد جلوی فکر ما را بگیرد، پس پلمب‌ها باید شکسته شود.

گفتمان انتظار و مهدویت در دولت نهم و دهم تقویت شد 
آجرلو در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با تاکید کرد: در این 8 سال گفتمان انتظار و مهدویت تقویت شد که این گفتمان برخاسته از همان طراحی 15 خرداد 42 توسط امام خمینی (ره) بود. حضرت آقا آن را ادامه دادند و به همان سبک، دولت نهم و دهم نیز آن گفتمان را اجرایی کرد. 
نماینده مردم کرج در مجلس هشتم ادامه داد: ایجاد حکومت اسلامی در ایران برای این بود که بگوییم انقلاب ایران زمینه‌ساز آمدن مصلح جهانی است که حضرت امام(ره) آن را طراحی کرده بودند. امام خمینی(ره) کل استراتژی خارجی را در یک مقطع از زمان با شعار راه قدس از کربلا می‌گذارد طراحی کردند و رهبر معظم انقلاب نیز آن راه را ادامه دادند. یعنی ما به نهضت‌های آزادی‌بخش جهانی کمک می‌کنیم و هر جا که محروم و مستضعفی هست آن‌ها را به یک نورانیتی در آینده امیدوار خواهیم کرد. روح ناامیدی در مستضعفین باعث می‌شود که شعف و نشاطی که برای مبارزه با استکبار دارند را از دست بدهند.

سفرهای استانی ارتباط حکومت با مردم را قوی و ناگسستنی کرد 
وی با اشاره به این‌که رهبر فرزانه انقلاب می‌فرمایند گفتمان دولت به گفتمان من نزدیک‌تر است، افزود: یکی از توصیه‌های ایشان همیشه این بوده است که ارتباط ما با مردم نباید قطع شود و اگر چنین شود شروع آسیب‌پذیری ما است و این دولت نهم و دهم بود که این ارتباط با مردم را به صورت قوی برقرار کرد و با سفرهای استانی آن را ناگسستنی کرد. 
آجرلو ادامه داد: در خدمات عمرانی اگر به مناطق محروم توجه کنید دولت نهم و دهم، گرد محرومیت را از چهره این مناطق پاک کرد؛ به عنوان نمونه مردم تا سال‌ها پیش در همین شهر آب چاه غیراستاندارد با بیش از 90 درصد نیترات استفاده می‌کردند اما امروز از یک طرف این میزان به حدود 50 درصد رسیده است و آب چاه هم به نحو مطلوبی تصفیه می‌شود که این نوع خدمتگزاری دولت به مردم کرج حرکت در مسیر گفتمانی عدالت و پیشرفت است.

گفتمان عدالت و پیشرفت در دستور کار دولت نهم و دهم قرار داشت 
نماینده مردم کرج در مجلس هشتم با بیان این‌که اجرایی کردن گفتمان عدالت و پیشرفت در دستور کار اصلی دولت نهم و دهم بوده است، تصریح کرد: در مجموع دولت نهم خوب بود اما نقدهایی به دولت دهم وارد است. همچنین جهت‌گیری دولت نهم و دهم به واسطه انتخاب نرم‌افزار عدالت خوب بود گرچه خیلی‌ جاها در انتخاب ابزارها اشکالات اساسی داشتیم. برخی ظرفیت‌های فکری و اجرایی نادیده گرفته شدند و باید در این زمینه تجدیدنظر شود.

کدام مقطع تاریخ انقلاب این قدر همه آزادانه حرف زدند؟ 
وی افزود: برخی در حوزه سیاسی حرف «آزادی» را می‌زنند اما در کدام مقطع تاریخ انقلاب این قدر همه آزادانه حرف زدند؟ با بدترین الفاظ از رأس دولت به پایین را مورد حمله قرار دادند (نمی‌خواهیم بگویم فحاشی کردند) آزادی کامل بود و مجلس و رسانه‌ها درباره دولت راست و دروغ گفتند، در حالی که رهبر انقلاب می‌فرمودند نقد منصفانه کنید و راهکار هم ارائه دهید. رهبر انقلاب تاکید داشتند که نقد بکنید اما از اباحه‌‌گری در گفتار بپرهیزید در حالی که پرهیز نمی‌شد، حتی برخی مداحان که باید لفظ و گفتارشان الهی باشد رعایت نکردند.

برای اشتغال امروز باید 20 سال پیش تدبیر می‌شد 
آجرلو در گفتگو با ایران به انتقادها در حوزه اشتغال و بحث بیکاری اشاره کرد و اظهار داشت: کسی نگفت که برای جوان 25 ساله بیکار امروز باید 25 سال قبل تدبیر می‌شد. وقتی ما در یک مقطع زمانی از همه برای تکثیر نسل و افزایش جمعیت دعوت کردیم همان موقع باید برای اشتغال، مسکن و ازدواج امروز آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کردیم. مگر می‌شود ظرف 8 سال برای 20 سال گذشته جبران مافات کرد؟ می‌شود با برنامه‌ریزی و تلاش جلو رفت ولی این‌که مشکل حل شود، امکانپذیر نیست. نماینده مردم کرج در مجلس هشتم ادامه داد: آیا کسی پرسید که چرا هدفمندی یارانه‌ها که در برنامه سوم توسعه بوده اجرایی نشده است؟ آیا کسی پرسید که چرا اصل 44 قانون اساسی مغفول مانده است؟ چرا کسی نپرسید که زیرساخت اشتغال جوانان بیکار باید 20 سال پیش فراهم می‌شد. ناگهان مانند قارچ که نمی‌شود رعد و برق بزند و شغل ایجاد شود. 
آجرلو در پایان در گفت‌وگو با با اشاره به این‌که یک بخشی از گفتمان عدالت انصاف در نقد است، خاطرنشان کرد:‌ دولت نهم و دهم گفتمان مناسبی را با طرح نرم‌افزار عدالت ایجاد کرد که البته در برخی مواقع این نرم‌افزار به خوبی اجرا نشد اما محاسن اجرا شده این نرم‌افزار بر معایب آن غلبه دارد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۴/۱۷
عمار

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی