اجازه دهیم هنرمندان پرواز کنند / خطر اضمحلال نسل را برای اولینبار مطرح کردم
رییسجمهور در بخش دیگری از گفتوگوی تلویزیونی خود در شبکه یک سیما، درباره اقدامات دولتهای نهم و دهم در حوزه فرهنگ گفت: فقط دولت متولی فرهنگ نیست بلکه این مردم هستند که فرهنگ را حفظ کردهاند و از این به بعد نیز این کار را خواهند کرد. دولت باید در این راستا موانع را برطرف کند و ما هم تلاش کردهایم. البته در حوزه تخصصی فرهنگ اختلافنظر زیاد و عوامل گوناگونی نیز موثر است.
شبکه ایران/ احمدینژاد در ادامه با اعتقاد بر اینکه "نسبت به سال 84 خودباوری، امید، شجاعت، همبستگی ملی، آگاهی نسبت به مسائل جهانی افزایش پیدا کرده است"، افزود: در این مدت فیلمهای خوبی ساخته شده است که بعضا در سطح جهانی جایزه گرفتهاند.
وی با بیان اینکه "در ارتباط با فرهنگ بعضا موانع ساختاری، تعصبی، خودخواهی و رقابتهای گروهی وجود دارد ولی ما تلاش کردهایم که این عرصه را به جلو ببریم"، اظهار کرد: در طول این هشت اقدامات خوبی در حوزه موسیقی، کتاب و شعر انجام شدهاست؛ البته ایران پایگاه هنر است و ما به هیچوجه از این میزان فعالیتهای هنری انجام شده راضی نیستیم و معتقدیم با توجه به اینکه ایران پایگاه هنر است، باید پیش از این انجام میشد و ما باید جریانساز فرهنگی در دنیا باشیم. البته در مورد برخی از حوزهها هنوز تعریف روشنی وجود ندارد و ممانعتهایی میشود و من معتقدم که باید تعاریف روشن شود و ما اجازه دهیم که هنرمندانمان پرواز کنند.
احمدینژاد با اعتقاد بر اینکه "در حوزه فرهنگ عمومی کارهای خوبی انجام شده است"، گفت: اکنون فرهنگ کار در ایران با عنوان موضوعی ارزشمند شناخته میشود، گرچه در گذشته اگر کسی کار میکرد چندان مثبت به نظر نمیرسید ولی اکنون از آن به عنوان امری خوب و مثبت یاد میشود. فرهنگ اشرافیگری رفت و فرهنگ سادهزیستی و پاکدستی حاکم شد.
رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اقدامات دولت در حوزه میراث فرهنگی، با بیان اینکه "در کنار ثبت میراث ملموس، میراث معنوی نیز ثبت و سند مهندسی فرهنگی کشور تصویب شد"، به اقدامات دولت در حوزه زنان اشاره کرد و یادآور شد: در راستای حمایت از زنان سرپرست خانوار، ساعت کاری آنها کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: خطر اضمحلال نسل را من برای اولین بار مطرح کردم. گرچه در آن زمان عدهای مسخره و اعتراض کردند ولی بعدا به اهمیت این موضوع پی بردند.
رییسجمهور با بیان اینکه "تحلیل جمعیت موضوع پیچیدهای است و ما برای اولین بار هشدارها را در این زمینه دادیم"، اظهار کرد: برخی فکر میکنند موضوع جمعیت یک موضوع مکانیکی است در حالی که این اشتباه است و وقتی یک ملت به کهنسالی برسد نمیتواند کاری بکند و باید زایش وجود داشته باشد.
احمدینژاد با بیان اینکه "ما فرهنگ امامت و انسان کامل را در سطح وسیع مطرح کردیم"، به اقدامات دولت در عرصه ورزش و موفقیتهای ایران در مسابقات المپیک و آسیایی و همچنین راهیابی والیبال و بسکتبال ایران به مسابقات جهانی اشاره کرد و گفت: برای اولین تیم ملی فوتبال به عنوان سرگروه به صورت مستقیم به جام جهانی صعود کرد.
وی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه فرهنگ عمومی نیز خاطرنشان کرد: در حوزه تخصصی فرهنگ نیز کارهای خوبی انجام شد ولی باید بیشتر انجام میشد.
احمدینژاد همچنین اظهار کرد: تیم ملی مهارت ما توانست در مسابقات جهانی به مقام چهارم دست پیدا کند.
رییسجمهور در پاسخ به پرسشی در مورد ایمنی جادهها گفت: در این ارتباط از مردم سوال کنید که وضع جادهها و ایمنی آنها را چطور میبینند. اکنون وضع عوض شده و دولت در عرصه حمل و نقل عمومی در شهرها و در راستای اصلاح و بازسازی جادههای برونشهری، سرمایهگذاریهای زیادی انجام داده است. در گذشته سالانه رشد کشتهها در جادههای ما به 10 الی 12 درصد رشد داشت و اگر همین روند ادامه داشت، اکنون میزان کشتهها به 60 هزار نفر میرسید ولی در طی سالهای اخیر با وجود اینکه تعداد خودروها سه برابر و تردد بیش از دو و نیم برابر شده است، تعداد کشتههای ما به 19 هزار عدد رسیده و ایران توانسته بالاترین سرعت کاهش نرخ کشتهها را داشته باشد. البته 19 هزار عدد هم خیلی زیاد است و باید این میزان کاهش پیدا کند ولی در این راستای همین کاهش اقدامات خوبی انجام شد، جادهها اصلاح شد، استانداردهای خودروها کنترل شد و هماهنگیهای لازم بین اورژانس و هلالاحمر و بیمارستانها ایجاد شد و آنها نیز حمایتهای لازم را انجام دادند.